Xátiva

Nuevo encuentro de ¿NOS SOSTENEMOS? el 18 y 19 de Octubre en Xàtiva

Cartel encuentro

CONSTRUCCIÓN DE CONFIANZA Y COMUNIDAD EN PROYECTOS AGROECOLÓGICOS

¿Por qué este encuentro?

¿Nos sostenemos? Es la pregunta base que nos hacemos. ¿Somos capaces de sostener los proyectos agroecológicos como nos gustaría? ¿Cómo nos sostenemos y alimentamos las personas, productoras y no productoras, unas a otras ? ¿Qué diferencia la forma de sostener en agroecología de otras visiones?

En muchos proyectos agroecológicos, además de palabras como transformación, colectivo, forma de vida o medio rural vivo también escuchamos las frases “no me da la vida”, “Las cuentas no salen”, “Otra vez no”, o “¿Dónde están los cuidados?”. Al mismo tiempo, cada vez más nos planteamos quiénes se alimentan de estos proyectos y si realmente llegamos a alimentar a quienes queremos o a quienes podemos.

Cursiva: Fira del llibre i del pensament crític de la Costera. 5 i 6 d’abril

CartelCursiva, Fira del Llibre i del Pensament Crític, és un espai per donar visibilitat a la creació, l’edició i la distribució de llibres que, amb diferents formats i estils (assaig, narrativa, poesia, còmic, etc.), comparteixen valors i orientacions que rebutgen el capitalisme, el patriarcat, el racisme, l’especisme i, en definitiva, qualsevol forma d’opressió a les persones, els animals o la natura. Cursiva reuneix projectes editorials, distribuïdores, llibreries i, especialment, autores compromeses amb la transformació social, per tal que puguen arribar a diferents públics mitjançant activitats diverses: presentacions, xerrades, activitats infantils i tallers.

Programa de Cursiva 2019. Fira del llibre i del pensament crític de la Costera. Dies 4, 5 i 6 d'abril.

Cursiva 2019. Fira del llibre i del pensament crític de la CosteraProgramació de la primera edició de Cursiva, Fira del llibre i del pensament crític que es celebrarà a La Costera durant el cap de  setmana del 4, 5 i 6 d'abril.
Dijous 4 d'abril. A Biblioteca social Vicent Garrido de l'Ateneu Popular de Xàtiva.

19 anys de lluites per la Renda Bàsica de les Iguals a La Costera

 19 anys de lluites a la Costera contra l’empobriment i per la Renda Bàsica de les Iguals (RBis)

L’any 1998 durant una trobada de col·lectius i persones impulsada entre d’altres col·lectius per Baladre, es va signar el manifest estatal per la renda bàsica que va marcar una nova etapa en la lluita per aquest dret. L’any 2000, dos anys després d’aquell manifest, el col·lectiu Corcó va organitzar a Xàtiva el primer concert per la renda bàsica. Aquest concert va comptar amb les bandes Reincidentes, Ixo Rai!, Banda Jachís, Jarbanzo Negro i els locals The Jadme. Més de 3000 persones van cantar i ballar a favor del dret a una vida digna per a totes les persones.

Les limitacions del govern del canvi

fotoEns agradaria començar aquest text amb una xicoteta reflexió al voltant del terme: «els governs del canvi» ja que el mateix títol del llibre en fa referència. Les preguntes que al valorar aquesta expressió ens sorgeixen són: són aquests governs del canvi els que van a traçar un full de ruta per provocar un canvi social real? O les limitacions imposades pel lloc que ocupen («la casa de l’amo», en paraules de Raúl Zibechi, 2015) fa que només siguen un fre temporal a l’avanç voraç del capitalisme sobre les nostres vides, però sense canvi real? Qui són els actors d’aquest canvi social que cerquem, els moviments socials o les institucions? Qui deuria marca els ritmes?

Documental: Entre el dia i la nit, no hi ha paret. Xàtiva, el dijous 4 de gener

cartelEl dijous 4 de gener, la Biblioteca social Vicent Garrido de l'Ateneu Popular de Xàtiva presenta el documental "Entre el dia i la nit, no hi ha paret", del col·lectiu Les Espigoladores . Un projecte entorn la memòria històrica, i les vivències del paper de les dones a l'horta de Campanar, la Partida de Dalt i en la desapareguda Partida del Pouet.

La bruja y Don Cristobal a l'Ateneu Popular de Xàtiva

El dia 25 de novembre tindrem el plaer vore en directe, l’obra de titelles ” La bruja y don Cristobal” dirigida per la companyia de teatre «Títeres desde abajo».

Cal recordar que, la obreta que es presenta, va esdevindre en un dels cassos, entre d’altres, de criminalització de les idees i censura de la llibertat d’expressió a l’Estat Espanyol.

Recordeu el dissabte dia 25 de novembre a les 23:00 a l’Ateneu Popular de Xàtiva. Vos esperem!!

Taller: El poder transformador dels grups de consum

Des del grup de consum de Xàtiva "L'Estellador" volem reflexionar al voltant de la incidència política i el poder transformador que tenim els grups de consum en la nostra realitat quotidiana.El nostre fer diari ens planteja molts dubtes sobre les nostre pràctiques. No volem ser mers clients, sinó consumidores, compromeses amb un model nou de relacions entre nosaltres, amb les productores, la terra i la comunitat que ens acull; volem pensar pràctiques de suport mutu, de troc, de compartir experiències, vida i recursos; que vagen més enllà de l'alimentació i del nostre cercle xicotet de gent amb consciència.

Presentación de: [In]visibles: les nostres anàlisis pedagògiques

La Biblioteca Social Vicent Garrido de l’Ateneu Popular de Xàtiva, vos convida a la presentació del llibre “Invisibles – les nostres anàlisis pedagògiques”. Un compendi d’articles i reflexions al voltant del gènere i l’educació, a través de l’experiència de les diferents autores en l’àmbit de l’educació i la formació.

Páginas

Suscribirse a RSS - Xátiva