Xátiva

19 anys de lluites per la Renda Bàsica de les Iguals a La Costera

 19 anys de lluites a la Costera contra l’empobriment i per la Renda Bàsica de les Iguals (RBis)

L’any 1998 durant una trobada de col·lectius i persones impulsada entre d’altres col·lectius per Baladre, es va signar el manifest estatal per la renda bàsica que va marcar una nova etapa en la lluita per aquest dret. L’any 2000, dos anys després d’aquell manifest, el col·lectiu Corcó va organitzar a Xàtiva el primer concert per la renda bàsica. Aquest concert va comptar amb les bandes Reincidentes, Ixo Rai!, Banda Jachís, Jarbanzo Negro i els locals The Jadme. Més de 3000 persones van cantar i ballar a favor del dret a una vida digna per a totes les persones.

Setmana Prohibida a Xàtiva: "No callarem"

Davant la repressió que s'està exercint contra la llibertat d'expressió en els darrers últims anys (realment no hem conegut cap democràcia), l'Ateneu Popular de Xàtiva, col·lectius i persones que hi participem,considerem necessari alçar les nostres veus en contra i organitzar la "Setmana Prohibida" a Xàtiva. 

Les limitacions del govern del canvi

fotoEns agradaria començar aquest text amb una xicoteta reflexió al voltant del terme: «els governs del canvi» ja que el mateix títol del llibre en fa referència. Les preguntes que al valorar aquesta expressió ens sorgeixen són: són aquests governs del canvi els que van a traçar un full de ruta per provocar un canvi social real? O les limitacions imposades pel lloc que ocupen («la casa de l’amo», en paraules de Raúl Zibechi, 2015) fa que només siguen un fre temporal a l’avanç voraç del capitalisme sobre les nostres vides, però sense canvi real? Qui són els actors d’aquest canvi social que cerquem, els moviments socials o les institucions? Qui deuria marca els ritmes?

Documental: Entre el dia i la nit, no hi ha paret. Xàtiva, el dijous 4 de gener

cartelEl dijous 4 de gener, la Biblioteca social Vicent Garrido de l'Ateneu Popular de Xàtiva presenta el documental "Entre el dia i la nit, no hi ha paret", del col·lectiu Les Espigoladores . Un projecte entorn la memòria històrica, i les vivències del paper de les dones a l'horta de Campanar, la Partida de Dalt i en la desapareguda Partida del Pouet.

La bruja y Don Cristobal a l'Ateneu Popular de Xàtiva

El dia 25 de novembre tindrem el plaer vore en directe, l’obra de titelles ” La bruja y don Cristobal” dirigida per la companyia de teatre «Títeres desde abajo».

Cal recordar que, la obreta que es presenta, va esdevindre en un dels cassos, entre d’altres, de criminalització de les idees i censura de la llibertat d’expressió a l’Estat Espanyol.

Recordeu el dissabte dia 25 de novembre a les 23:00 a l’Ateneu Popular de Xàtiva. Vos esperem!!

Taller: El poder transformador dels grups de consum

Des del grup de consum de Xàtiva "L'Estellador" volem reflexionar al voltant de la incidència política i el poder transformador que tenim els grups de consum en la nostra realitat quotidiana.El nostre fer diari ens planteja molts dubtes sobre les nostre pràctiques. No volem ser mers clients, sinó consumidores, compromeses amb un model nou de relacions entre nosaltres, amb les productores, la terra i la comunitat que ens acull; volem pensar pràctiques de suport mutu, de troc, de compartir experiències, vida i recursos; que vagen més enllà de l'alimentació i del nostre cercle xicotet de gent amb consciència.

Presentación de: [In]visibles: les nostres anàlisis pedagògiques

La Biblioteca Social Vicent Garrido de l’Ateneu Popular de Xàtiva, vos convida a la presentació del llibre “Invisibles – les nostres anàlisis pedagògiques”. Un compendi d’articles i reflexions al voltant del gènere i l’educació, a través de l’experiència de les diferents autores en l’àmbit de l’educació i la formació.

La despossessió de la vida quotidiana: xerrada amb Miren Etxezarreta

Dissabte 4 de març a les 11.00h, a l'Ateneu Popular de Xàtiva, farem una xerrada i debat amb Miren Etxezarreta sobre la despossessió de la vida quotidiana.

Més info: https://espaileseresblog.wordpress.com/2017/02/21/xerrada-miren-etxezarreta-la-despossessio-de-la-vida-quotidiana/

No als encobridors de tortures

Davant l’anunci de la participació de Baltasar Garzon en l’Acte d’homenatge a les víctimes del bombardeig de Xàtiva en la guerra civil, les persones i els col·lectius sotassignants manifestem el nostre enèrgic rebuig i demanem a l’organització de l’acte que retire la convidada a aquesta persona a participar en l’acte en que, cada any, Xàtiva recorda la barbarie franquista i els abusos de la repressió.

Programació d’activitats de Novembre de la Biblioteca social Vicent Garrio

cartel9 de novembre

Diemcres a les 19:30 a l’Ateneu Popular de XàtivaRecital de poesia. Presentació del llibre “perdón por la utopia” i recital a micro obert. Si vols participar, porta llibres de poesia per llegir-les conjuntament. Després hi haurà berenar.

Páginas

Suscribirse a RSS - Xátiva